Smartlog v3 » Anne B » Sæt alkoholgrænsen ned til 15 år.
Opret egen blog | Næste blog »

Anne B

Lidt om mit livs rejse

Sæt alkoholgrænsen ned til 15 år.

21. Apr 2009 06:46, Anneb

Sundhedskommisionen vil sætte grænsen for alkoholkøb op til 18 år.

De rige og kloge drikker mest, Politiken

Jeg bor i dele af landet, hvor at der er en øget tendens til at der brydes ind i skure og udestuer med det formål at stjæle øl. De unge bliver kriminelle hvor at de før blot kunne købe disse øl hos Købmanden.

Jeg ser også at nogle unge synes at det er blevet så besværligt at købe alkohol at de vælger at købe narkotika - fest-piller - istedet.

Jeg ved at alkohol skal behandles med respekt. Det vidste jeg allerede den første gang at jeg satte mig bag rattet på en bil. Der var ingen løftet pegefinger. Jeg havde prøvet at være fuld. De fleste som har prøvet det ved at når man dårligt kan gå på benene, så kan man nok heller ikke køre en bil.

I andre lande er alkoholgrænsen højere. Men der er også mange flere spritbilister. Et land som USA har mange flere spritbilister på trods af at de unge først må drikke alkohol som 21 årig.

Jeg synes at vi skal sætte grænsen ned til 15 år. Jeg fik alkohol for første gang til min konfirmation. Det var mine forældre, som gav mig det. Efterfølgende fik jeg periodisk lov til at drikke et glas vin ved bordet, når situtationen var til det.

Ja, der blev drukket ved vores ungdomsfester og når vi hang ud, men til gengæld så kørte vi ikke rundt og skød efter diverse rockere og andre som blot ligner. Vi hyggede os og lærte at begå os på en måde, som det også ses på landets arbejdspladser efter lukketid.

Kort sagt. Vi blev Danskere med hele den kulturarv vores 1000 år gamle land står for.

Tags