Smartlog v3 » Anne B » Politikerne vil have skoleskyderier i Danmark
Opret egen blog | Næste blog »

Anne B

Lidt om mit livs rejse

Politikerne vil have skoleskyderier i Danmark

7. Sep 2009 23:35, Anneb

Jeg havde besøg af en ung amerikansk pige for et år siden. Hun var meget begejstret for hvor markant mere behageligt et studiemiljø at vi har i Danmark.

Derover er nørderne nærmest et udskud og sportidioterne at sammenligne med krigshelte.

Som følge deraf så er der nogle af de unge på deres gymnasier (High Schools) som bliver hvad hvad de voksne kalder marginaliseret. De ydmygelser de udsættes for gør dem bitre på verdenen.

Nogle griber til våben og begynder at skyde deres medstuderende ganske som folk der ligner motorcyklister bliver beskudt rundt omkring.

Den slags fænomener har vi slet ikke set noget af siden en gang i 90'erne selv om der har været episoder i mange lande efterhånden og alle ved at nyhedsudsendelserne om disse skyderier skaber en risiko for at såkaldte copycats laver lignende ting.

Men det er gudskelov ikke sket i Danmark og det skyldes at vi på danske uddannelsesinstitutioner har øje for vigtigheden af socialiseringsprocessen mellem nye elever. Den socialisringsproces har et navn - fredagsbaren.

Men der er en slange i paradiset. Der er nogle politikere, som er ude i et ultrakristent korstog imod sammenhold og kammeratskab på vores uddannelsesinsitutioner. Vi har tidligere set undervisningsministeren forsøge at opdrage vores unge til en tid uden et velfærdssamfund. Nu vil de indføre dobbeltmoralen som den kendes fra USA.

En hyggelig øl med kammeraterne fredag eftermiddag skal erstattes af nogle snus eller lidt fjolletobak, der ikke er så nemt at teste for. Det tvinger de unge ud for at købe deres varer hos nogle forbrydere. Hvis vi glemmer alt om hvad marketingsafdelingen hos Hells Angeles siger om korrekt Danskhed, så er det jvf. politiet en kamp om narkotikamarkedet.

Jeg advarer. Det er det selvsamme narkotikamarkedet, politikerne jager de unge ud i hvis de begrænser de unges adgang til lovlige rusmidler. Faktisk er grænsen måske allerede for høj. Ansvarlige forældrer bruger konfirmationen til alkoholintroduktion og nogle steder ser man indbrud fordi at de unge ikke kan gå ned i butikken og folk der har med unge at gøre anbefaler at nedsætte grænsen til 15 år.

Alligevel vil man nu fra central politisk hold begrænse sammenholdet på videregående uddannelser. Forældrene bør frygte for deres børns sikkerhed, hvis dette sker.

Tags