Smartlog v3 » Anne B » Men det er da anstrengende
Opret egen blog | Næste blog »

Anne B

Lidt om mit livs rejse

Men det er da anstrengende

7. Apr 2009 22:59, Anneb

Min veninde fra staterne vil gerne studere her i landet. Hun er på en "hjemme-kontrakt" efter at have boet på en efterskole i Utah. Hun havde en fyr i en alder af 17 og hendes forældre var imod uledsaget dating, så en tidlig morgen blev hun vækket af hendes forældre og nogle mennesker fra et transportfirma.

Så afsted i håndjern!!

Efterskolen ligger nord for Escalante i Utah og der har faktisk været et TV-program på Kanal 4 som viste hvordan at tingene foregår:

Der er 4 faser hvor den første består af at sidde i en stencirkel i dagevis indtil at tilstrækkelige med tilståelser er givet til personalet. Da hun hverken drikker eller tager stoffer, måtte hun "låne" hos de andre og det blev så til at hun havde drukket øl foruden at have datet, hvilket var årsagen til at hun blev sendt hjemmefra.

Nå, da hun ikke er natur er ret grænsesøgende, så kom hun hurtigt til level 3, hvor at der er madresser, varmt vand og varm mad.

Hun var der 4 måneder. Da hun kom hjem, så var på betingelse af at hun overholdte en kontrakt med forældrene på 3 sider med begræsninger på TV2, computer og aktiviteter ved siden af skolen. Alt sammen lidt strengt. Da hun var blevet skreget i hovedet at hun var stofmisbruger, så føler hun sig faktisk som en (De kunne ikke altid huske hvilken elev som havde gjort hvad og der var konsekvenser hvis eleverne protesterede).

Skyldfølelsen og fristelserne i deres high schools gør at hun egentlig gerne vil her til Danmak og bo på en efterskole, da hun via mine breve har forstået at de næsten er lige så lukkede. Hun har simpelthen svært ved frihed.

Hendes forældre kender kun lidt til Danmark på trods af at deres forfædre udvandrede herfra. De synes at det er en god ide at datteren kommer langt væk fra dårligt selskab i et stykke tid.

Jeg lovede hende at hjælpe med jeg kan se at der er en række problemer. når jeg ser på rådgivningsiden for udlændige som vil studere i Danmark. Jeg havde forestillet mig at hun kunne tilbringe nogle weekender hos min familie.

Kan hun begå sig her i landet, når hun kun har tilstået brug af alkohol, men aldrig prøvet det eller vil hun falde igennem ligesom de unge mennesker, som render rundt og skyder efter uskyldige folk og motorcyklister?

Hvad med hendes kammerater? I avisen 24 timer skriver de at hendes tilstedeværelse kan medføre negative resultater fagligt for de andre unge på efterskolen. Jeg tvivler på at det er en god ide. Kan vi være det bekendt imod de andre?

Hvad mener I?

Tags